Mello, deltävling #2 – Sandviken

Ah, idag släpptes förhandstittarna på veckans mello-bidrag:

1) Manboy med Eric Saade
Tja, vad säger man? Det här är så himla typiskt mainstream-radioskvalande-nutidsstylat dravel så man blir alldeles matt. Och då menar jag INTE matt som i svag-i-knäna. Jag är för gammal för att gå igång på finniga småkillar med stripigt hår. Nej. Snälla, NEJ! (Fast känner jag svenska folket rätt kommer det att gå bra för Eric, så han behöver inte vara ledsen för att en bitter gammal tant i Norra Utposterna tycker hans låt verkar mer än lovligt trist. Och förresten – vad fan är en ”manboy”?? Vill jag ens veta?)

2) Hippare hoppare med Andra generationen
Jag hör ju till dem som faktiskt gillade Andra generationens förra bidrag i festivalen – ni minns väl Kebabpizza Slivovica? Den var ju riktigt rolig – men även om årets bidrag verkar köra återvinningsprincipen för hela introstycket (de lär väl inte anklaga sig själva för plagiat…) uteblir humorn den här gången. Och därmed återstår – intet. Det blir en tidig kisspaus på lördag, helt enkelt.

3) Innan alla ljusen brunnit ut med Anna Maria Espinoza
Det här är en visliknande sång som verkar väl framförd – en sångerska som kan sjunga, bara en sån sak! – och söt. Ja, just ”söt”. Frågan är om det räcker – men det får vi ju se på lördag. Svårbedömt klipp, jag gillar egentligen avskalat och enkelt, men… Ja, vi får se, helt enkelt.

4) Come and get me now – Highlights & Mist
Men NU blir det riktig schlager! I mina öron klingar det här hederlig mello-schladänga. Fan vet om en sån låt håller i ESC, men nu ska vi inte gå händelserna i förväg här – den här låten lockar fram mitt första breda festivalflin, bara en sån sak!

5) Sucker for love – Pauline
Alltså – jag gillar ju Pauline… MYCKET. Har fortfarande hennes Running out of gas i iPoden när jag tränar. Men… det här är lite för omelodiskt för mig, jag vill ha ett hederligt Berth Karlssonskt ”handtag”, en refräng att humma med i och få på skallen tills jag blir galen. Det får jag inte här. Och det är ledsamt.

6) We can work it out – Andreas Jonsson
Andreas Jonsson gillar jag däremot egentligen inte alls – men han levererar ju. Det låter omisskännligt Andreas Jonssonskt, och det skulle förvåna mig oändligt om inte den här går raka vägen till Globen, utan att passera vare sig Gå eller vidare omröstning.

7) Underbart – Kalle Moraeus och Orsa spelmän
Nu blir jag sådär ”strukturellt irriterad”. För varje gång när ett ”udda” bidrag vinner ESC, så kommer ett liknande bidrag i svenska uttagningen året därpå. Alexander Rybak lirade fiol, så nog fan måste vi ha ett fiolbidrag i år! Fast nu är ju det här samtidigt också riktigt bra, välskrivet och välspelat och trevligt på alla sätt och vis, så jag kan väl inte helt såga det hela jäms med knätofsarna. Men hejar på det gör jag inte. Det här bidraget vann FÖRRA året, inte i år.

8) Manipulated – Hanna Lindblad
Ack, mera radiodunk – och med sångerskans röst syntetiserad à la Olsen-banden från anno 2000. Coolt. Eller inte. Jag glömmer bort låten medan jag lyssnar – det kan aldrig vara ett gott tecken…

Jaha, men gissningsvis då? Ja, jag tror ju då att Andreas Jonsson och Orsa spelmän går till Globen – med varsitt bidrag dårå. Egentligen TYCKER jag inte att spelmännen ska gå direkt till Globen, utan det har mer att göra med hur jag TROR att folket kommer att rösta. Eric Saade och Highlights & mist till andra chansen, kanske?

***

Man kan inte låta bli att fråga sig om jag håller på att bli för gammal och mossig för festivaleriet, med tanke på hur många av bidragen som inte faller på min kräsna läpp. Det hoppas jag verkligen inte, för det vore synnerligen tråkigt att inte ha schlagerfesten att se fram emot varje år…

Och skam den som ger sig – det är ju två delfinaler kvar sen (även om jag inte vet hur och om jag kommer att kunna se dem).

Annonser

2 Responses to Mello, deltävling #2 – Sandviken

 1. Ellinor skriver:

  Jag blev för gammal för melodifestivalen i samma ögonblick som engelska texter blev tillåtna…

  • Jenny skriver:

   Vet du – det finns en icke försumbar del av mig som helt och hållet håller med dig där. Åh, vad jag längtar tillbaka till en festival där ALLA länder sjunger på sina egna språk – istället för knackig engelska, som det är nu…!

   Men tradition är tradition, förstås – jag biter ihop och låtsas att det inte ALLS var bättre förr…! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: