Om Fritexts framtid – och det fina med att växeldra

Dagens 365 saker (#413, för övrigt) handlar om den idé jag hade för min sorgligen negligerade Fritextblogg. Bloggromanen som Åsa Backman och Kicki Hägglund skriver i bloggen Kvinnorna från Syrakusa är dock antagligen mycket smartare, för de turas om – ”växeldrar”, som väninnan och jag brukar prata om. Ett bra sätt att jobba – när den ena tappar fart, tar den andra vid… Och tvärtom.

Jag har planer för Fritext efter flytten, fast jag vet inte om det blir i romanform, faktiskt. Däremot hoppas jag att jag lyckas göra något av den. Nån gång. Snart. Inlägget i 365 saker är bra. Åsa Backman får romanleken att låta enkel, opretentiös och inspirerande – precis som det ska vara att skapa, och att skriva.

För mig är splittringen mellan det yrkesmässiga och kravfyllda duktighetsskrivandet och det fria, lustfyllda skrivandet det svåraste dilemmat av allt. Ett nät jag fastnar i varenda gång.  Efter flytten har jag lovat mig själv en timmes skrivtid per dag. Det ska jag hinna vare sig barnen är hemma eller på dagis. Och på en timme hinner man långt. Det lärde jag mig på den NaNoWriMo-vecka jag hann med innan helvetet flög i fläkten på jobbet i höstas.

Så: En timmes skrivtid om dagen kryddat med Julia Camerons The artist’s way-concept för att rensa bort inre kritik och duglighetsvånda. Så ska skrivandet bli en daglig följeslagare – och Fritext få ett eget liv, även utanför mina drömmar. (Och en lite mer läsvänlig layout, kanske…!)

Annonser

5 Responses to Om Fritexts framtid – och det fina med att växeldra

 1. Planering handlar om att stjäla tid från en aktivitet, till en annan, som i sin tur får stjäla tid från…..o.s.v.
  🙂

  • Jenny skriver:

   Eller – så handlar det om att sluta LÅTA fel saker stjäla tid från de saker som faktiskt ÄR viktiga… Vilket som är vilket får väl vara upp till var och en, men för egen del har jag vissa teorier.

   Välkommen hit, förresten! 🙂

 2. asabackman skriver:

  Hej!

  Läste ditt inlägg av en ren slump och blev otroligt glad över dina fina ord. Det är klart att du ska fortsätta skriva! Jag försöker hitta en länk där jag kan prenumerera på dina inlägg… Det kanske går! Lycka till med skrivandet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: