Bis später, alle Leute!

Jag antar att det finns någon slags trådlöst nätverk på hotellet ikväll, men vem vet om jag orkar fippla med det – och får det att funka. El Maco brukar trilskas med nätverk han inte känner sig polare och bundis med. Tyken kille, den där Maco.

Hursom helst – imorgon, mitt i busvädret, bär det alltså iväg. For real. Jag har fortfarande inte fattat det här, nu står jag vid den där punkte jag så länge sett framför mig, där vägen på ett sätt tar slut, och jag kan inte skönja vad som kommer därefter.

Jovisst, nästa vecka kan jag skönja en hel massa slit med att få ordning på lägenheten och alla våra saker och leta reda på t-banestationer, busshållplatser, Lidl-butiker och andra förnödenhetsinrättningar i vårt nya tyska liv. Men sen då? Sen vet jag inget mer. Moderskeppets kurser, och alla böcker jag släpat med mig.

De senaste veckorna har jag ägnat mig åt ett närmast frenetiskt shoppande – inte av tröst, men som någon slags trygghetsgrej. Saker man känner till och känner sig bekväm med. Böcker att läsa, projekt att sysselsätta sig med, saker att relatera till. Jag skäms lite över konsumtionshysterin jag begått under dessa veckor – men samtidigt ser jag ju var det kommer ifrån, varför jag reagerat såhär och kan känna att det därför har fyllt sin funktion.

Imorgon sätter vi oss i Saaben och styr söderut genom snöyran. Mot det okända – mot äventyret! Där vägen tar slut, finner man en ny.

Annonser

One Response to Bis später, alle Leute!

  1. pärlbesatt skriver:

    Hysteriskt spännande tycker jag det är, att följa ditt äventyr mot södern!

    Är med dig i tanken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: