Veckans melodifestival-kavalkad

Erkänn – ni trodde jag skulle missa det den här veckan, eller hur? Tyvärr lär jag väl missa nästa vecka, men den här gången får ni stå ut med mina beska schlagerdroppar. Kollegan har en teori om att schlagern alltid blir bra i Göteborg, vilket ju känns hoppfullt inför morgondagens övningar.

(Själv hoppas jag bara att jag slipper höra festivalbidragen från en raspig bilradio på en överfykt väg mellan Ljungby och Växjö, utan faktiskt hunnit i hamn till kl åtta när det börjar… Snökaosrapporterna känns INTE uppmuntrande.)

Låt #1: Alcazar – Headlines
Alltså. Jag gillar Alcazar. Man blir liksom glad och känner något börja hoppa och spritta i en. Och så levererar de – alltid. Så även denna gång. Jag har ju lärt mig nu att jag är USEL på att bedöma låtarnas helhet utifrån den minut SVT tillhandahåller på webben såhär i förväg, så jag ska väl inte ropa hej riktigt än. Men till Globen går de – alla gånger!

Låt #2: Johannes Bah Kunke – Tonight
Tja. Låter inte helt fel. Ingen totalkalkon – fast lite… repetitivt, kanske? Kollegan och jag fnissade åt att Johannes Bah Kunke presenterades i någon tidning som ”mest känd som skådespelare” – men för oss var han mest känd som gift med Alice Bah…! Nåja, han verkar kunna sjunga, så det går nog att sitta kvar i soffan även till kvällens andra bidrag. Kisspausen får vänta…

Låt #3: Elin Lanto – Doctor, doctor
Åh – om den ändå vore lika bra som Thompson Twins låt-namne från 1984. Jag kan inte låta bli att tänka på den, när jag hör Elin Lantos refräng – och jämförelsen håller inte riktigt. Men någon kisspaus vill jag inte döma den som heller, faktiskt. Mer radioskval – och det finns uppenbarligen många som gillar sånt också.

Låt #4: Erik Linder – Hur kan jag tro på kärlek
En smäktande musikalballad. Kan nog vara storslagen och locka fram en och annan tår. Påminner lite om Guldet blev till sand – fast det kanske bara är mina knasiga associationer. Jag är svårflörtad – fast det betyder ju inte att det är nåt FEL på låten. Egentligen.

Låt #5: Getty Domain – Yeba
Min relation till etnoinslagen är kluven. Antingen avskyr jag dem, eller så får jag jordens kick av att få höra något annat än radioskval och mainstreamdunkadunk. Det här blir jag faktiskt ganska glad av också – tror baske mig att kollegans Göteborgsteori håller…! Låten doftar fransk världsmusik med lite clubkänsla utan att bli sådär trist-dunkigt som får mig att gäspa käken ur led. Avgörande blir hur monsieur Domain sköter sig på scen, tror jag bestämt.

Låt #6: Timoteij – Kom
Här har vi lite modernt radiodunkadunk – fast med svensk etnoton som faktiskt gör det hela ganska aptitligt. Inget jag personligen kanske röstar eller hejar på, men å andra sidan inget jag vrider mig i våndor över heller.

Låt #7: Darin – You’re out of my life
Darin, Darin – wherefore art thou Darin? Uppgivet konstaterar jag att det här kommer att gå till Globen, fast jag kan inte för mitt liv förstå varför. Kisspaus – äntligen! (Men, seriöst – är det där verkligen Darin på bilden? Ser han ut så??)

Låt #8: Crucified Barbara – Heaven or hell
Gillar. Och hoppas det går bra för dem, men de får det tufft med konkurrensen här, tror jag. (Hade de spelat i Sandviken hade ju saken varit klar som bratwurstspad, men Göteborg är Göteborg… tydligen!) Jag kan möjligen tycka att bandet har ett lätt otydligt varumärke – sången låter känslomässig och inlevelsefull, men på bilden ser de mest ut som om de representerar en lokal fackförening som blivit överkörda i en central förhandling… Hello, stylist?

Stalltipsen dårå: Ja, alltså – jag TROR att Darin går till Globen. Men eftersom det är så trist att man inte vill tänka på det, så tänker jag inte låtsas om det uppenbara faktumet. Alltså: Imorgon röstar svenska folket fram Alcazar och Getty Domain till Globen, och skickar Crucified Barbara och Timoteij till Andra chansen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: