Uppdaterad maskinpark

Förresten har vi haft ännu ett missöde i samband med flytten, som jag glömt berätta om – men som förvisso redan fått en trevlig lösning.

Espressomaskinen, vår gamla trotjänare sen… fem? Sex? år tillbaka, klarade inte flyttgubbarnas omilda behandling, och stod inte att rädda vid framkomsten. Vila i frid, gamle vän…

Men utan kaffe försmäkta vi i detta land, så det blev en repa på… kan ni gissa? Jajamensan: Media Markt förstås! Där inhandlades detta kaffeproducerande muskedunder, som med den äran axlat sin föregångares viktiga uppdrag att förse oss med dagliga droppar av livgivande koffeinelixir:

Gastroback är ett tyskt märke, men maskinen spöar effektivt skiten ur vår gamla Pavoni, både vad gäller smak och produktionseffektivitet. Förr grejade man ihop latte till ett sällskap på högst 5-6 personer utan att det tog larvigt lång tid. Med den här personen grejar man garanterat kaffe åt ett sällskap på 10 utan större besvär eller tidsåtgång. Dessutom är den betydligt snyggare än sin italienska gammelkusin…

Alltså – ett missöde som fått ett lyckligt slut! Skål, tamejfan!

Annonser

3 Responses to Uppdaterad maskinpark

 1. Ellinor skriver:

  Härligt! Vi ha en liten kaffemaskin, inte det minsta automatisk (OBHNordica) och jag fasar redan för att den kommer lägga av *skrattar*.

  • Jenny skriver:

   På helautomatiska espressomaskiner tror jag inte, faktiskt. Blir jag rik nån gång ska jag köpa en sån maskin som man själv presssar espresson med, en gammeldags med en stor träspak att pressa med… De är vackra, och jag ger mig fan på att kaffet blir bättre också!

 2. Mimmi skriver:

  Ajaj, jag misstänker att ni letade upp närmaste Media Markt omedelbums!
  Den var ju riktigt snygg den nya, de brukar ju ofta vara plastmonster (vi har ett sånt).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: