Mirakeldroppar

Just nu präglas tillvaron i lite väl hög grad av ryggont – osedvanligt illa tajmat. Sånt blir man inte glad av, och inte får man mycket gjort heller när man inte kan vare sig sitta eller stå några längre stunder. Ligga eller hålla sig i rörelse, det är de två lägen som funkar. Det ska fan hålla på och bli gammal och skruttig…

Nåja. För ett tag sen jämförde någon mina blogginlägg med tre helsidor i Svenskan, i fråga om intellektuellt krävande. Herregud – är det så illa?! Bäst jag light-ar upp inläggen lite, så jag inte uppfattas som alltför svår… 😉

Monnah skrev för ett tag sen om favoriter för hudvård, kollegan skriver ju regelbundet om sitt favoritmärke – nu tänkte jag faktiskt slå mig in i skönhetsbloggarvärlden jag med, nu när jag faktiskt HAR en favoritprodukt att blogga om.

Förutom förkylningsviruset från helvetet, fick jag med mig en låda Decléor-grejer från Yasuragin efter bröllopet. De som känner mig live – eller vad fan, det syns ju i bloggheadern också – vet att jag har problemhy. Ju mer stress, dess mer problem. Under sista halvåret i Sverige larvigt mycket problem.

Jag har varit hos hudläkare, käkat långkurer med antibiotika, kletat in mig med starka receptbelagda krämer, köpt på mig rengöringsprodukter med allsköns mirakelsyror som lovat gröpa sig ner i mina orena porer och göra rent hus – men inte fan hjälper det. Tvärtom. De gör mig torrare och skörare i huden och så blir utslagen bara värre – och gör ont utav håvete. För egentligen har jag inte ett dugg fet hy – tvärtom, den är torr som papper. Det orena, inflammerade kommer inifrån.

Nu påstår jag inte att jag som genom ett trollslag fått persikohy av Decléor-grejerna, men så o-inflammerad som jag är just nu har jag inte varit på guvethurmånga år. Ett lugnare liv här nere – om än knepigt och påfrestande av en slags ”omställningsstress” – gör säkert sitt till, men hyn mår helt klart gott av de här produkterna. Det är ett rengöringsvatten för känslig hy (hudterapeuten på Yasuragi sade bestämt att jag skulle använda produkter för känslig hy, absolut inte för fet. Skönt – för det är det jag försökt förklara för hudläkarna, men de nickar bara förstrött och skriver ut samma uttorkande kemikalier i alla fall… *muttra*) , en rosenolja och en kräm, också den för känslig hy.

Det finns en nattkräm också, men den får jag kosta på mig nästa gång jag beställer – det blir LITE dyrt att köpa allt på en gång. Ansiktsvattnet går på typ 250:-, oljan och krämen 500:- styck. *svimmar lite* Men som sagt – har man haft mina problem i så många år, och sen hittar nåt som faktiskt funkar… Tja, då betalar man. Läkemedel kostar ju också, vare sig de funkar eller ej – och ångesten över att snart 40 år gammal se ut som en pizza i nyllet (för att då inte tala om hur det svider, spänner och stramar, när man har stora utslag i en hy som är knastertorr och skör av fel slags produkter…) kostar också, om än inte i kronor och ören.

Annonser

9 Responses to Mirakeldroppar

 1. Natasha skriver:

  Har du testat teatree-oil? Jag har köpt den koncentrerad och häller i några droppar i oparfymerad duschtvål och schampo.Fungerar så bra på mig, både mot exemet, inflammationerna och torrheten.

 2. Vickan skriver:

  Men jag håller med dig Decleor är dyrt som pocker men till skillnad mot mycket annat dyrt så funkar det! Själv har jag i massor av år haft en näsa som spricker sönder och fnasar sig hela vinterhalvåret. Men med Decleors kräm för hårt klimat så är näsan så fin och inte alls torr, narig och sprucken.

  • Jenny skriver:

   Åh, kräm för hårt klimat? Den har jag inte sett, men den ska jag både testa själv och tipsa väninnan, fru C, om… Den måste funka även på annat än näsor, eller?

   • Vickan skriver:

    Ja, den funkar i hela ansiktet givetvis. Är helt underbar. Dryg som attan och det är väl tur när en burk går loss på en 600 spänn.

    Innan jag hittade den så testade jag en massa feta krämer men det var ju inte fett näsan behövde utan fukt.

 3. Ellinor skriver:

  Själv använder jag Essex-salva (något av det fetaste apoteket har) och smörjer mig med, annars får jag finnar (!) och torr hud… Alla sätt är bra (även om jag undrar vad du råkat på för hudläkare, alla jag känner skriver ut mjukgörande (= fet kräm), mer mjukgörande och så lite, just det, mjukgörande).

  • Jenny skriver:

   Nä, nåt mjukgörande har jag aldrig fått utskrivet… Det har varit antibiotika och så nån smörja till, som skulle verka lokalt på själva utslagen, så att säga. Det som funkat bäst fick jag faktiskt av en gynekolog, eftersom det hade den lilla biverkningen (!) att man inte kunde bli med barn medan man tog det, så man brukade (då) skriva ut det som p-piller. Sedermera tror jag att man kom fram till att det inte var nån c-vitaminkur direkt, de där tabletterna, och jag vet faktiskt inte om de finns längre. Det var några som fick blodproppar och dog av dem, har jag för mig, och då vart det ju ett herrans liv. Men finnarna försvann i alla fall… 🙄

   Sen påverkar ju kosten väldigt mycket också, och där finns väl också en del att förbättra just nu… Det blir nästa steg – SEN kanske persikohyn kommer! 😉

 4. Sara skriver:

  Åh! Skulle du vilja specificera vilka produkter du har köpt så ska jag googla upp de direkt! Har dunderirriterad hy som inte tål något, är torr och utslagig. Vill gärna prova!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: