Rolo-vadå?

De arma stackare som följer mig på Facebook, har de senaste dagarna mest sett uppdateringar om ”Rolodexkort”, och det är ju inte allombekant vad en Rolodex är, än mindre varför man skulle bli kreativt lycklig av en sådan. Det kommer fler och bättre bilder, troligtvis i härför avsedd blogg, men det här kortet blev jag så glad av att göra, så jag måste visa upp det på en gång.

(Fast ja, jag kunde ha valt en annan bakgrund än en gammal skitig skärmatta. Om jag tänkt efter före, men det gjorde jag visst inte…)

Det här kortet och ett gäng andra – inte alla lika intrikat utformade, men allesammans unika, färglada och dekorerade – kommer sen att sitta på en helt ordinär visitkortssnurra, som därmed genast blir mycket skojigare.

Jag har hållit på med det här ett tag, mestadels med att göra indexkort för alfabetiskt register, månadsregister och receptregister – men som syns i bilden har jag lite att pyssla med innan snurran är full…!

Annonser

2 Responses to Rolo-vadå?

 1. mio71 skriver:

  Åhhhh, så fantastiskt fint! *suckar djupt i beundran*
  Men jag fattar ändå inte – är de liksom som registerblad i en pärm, att man sätter in själva infobladen med recept, adresser eller vad man nu har för register mellan dessa snajsiga? Förklara för en pyssel-inkompetent och fantasilös (men nyfiken) novis!

  • Jenny skriver:

   Jo, alltså – det ÄR precis som en vanlig rolodex med trista visitkort, förutom att jag gör snygga kort istället för de trista. Och snyggare indexkort, för den delen.

   Nu har jag rivit ur receptkorts-indexet för att sätta i en annan låda, och ska ha snurran till adresser, födelsedagar och ”övrigt komihåg”, och då har jag ett index för vardera ”kategorin”, så att säga. I detta index sorterar jag in kort som det översta – som för övrigt numera är försett med en adress i Solna – för varje person vars adress/födelsedatum jag vill hålla reda på. Och ja – det blir många kort…!

   Hm – det blir lite rörigt att förklara… Jag ska ta fler bilder och göra ett nytt, tydligare inlägg, så kanske jag lyckas förklara det här på något begripligt vis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: