Achtung! Hilfe!

Nu är det kris i kapernaum, så achtung alle Leute, ni som hängt med ett tag – förhoppningsvis kan någon av er hjälpa mig ur knipan…

Idag var jag på Handelshaus Laegel och spenderade en smärre förmögenhet (och ska man vara brutalt ärlig vet jag inte ens om förmögenheten i fråga förtjänar att benämnas ”smärre” överhuvudtaget) på små pryttlar att dekorera cupcakes med. Ni vet – muffins. Jag hade egentligen bestämt mig redan före flytten för att lära mig baka såna där söta, dekorerade cupcakes – målbilden är förstås att väcka barnen på deras födelsedagsmorgnar med cupcake på sängen och massa paket, men nu tänkte jag i alla fall att jag skulle börja öva till påsk.

Det är en hel vetenskap, precis som allt annat man börjar med och inte kan nånting om – och här har jag då dessutom den lilla extra utmaningen i att jag knappt kan fråga personalen i butiken. (Det där är något jag annars alltid gör, nästan vare sig det behövs eller ej – för att det är trevligt, och för att man alltid lär sig nåt på kuppen som man inte skulle ha tänkt ut på egen hand.)

Hursomhelst – jag skulle ha kunnat bränna hur mycket pengar som helst i den där butiken, men genom att använda min aldrig svikande shopping-strategi (rekognocera – fika på saken – gå tillbaks och köp) lyckades jag begränsa mig till spritspåsar, två spritstyllar, karamellfärg i olika kulörer (gul och grön – tjusigt till påsk), muffinsformar, en spatel, en burk konfettiströssel samt en instruktionsbok.

Först var idén att göra Leilas chokladmuffins med philadelphiafrosting enligt någon variant på grundreceptet jag hittat här. Sen kom jag att tänka på svunna tider när jag själv bakade oftare och mer kreativt än nu – och hittade på ett eget recept på banankaka med vit chokladfrosting, som vann tårögda vänner närhelst den serverades.

Men gissa om jag hittar mitt eget recept nu när jag fick för mig att göra om banankakan till påsk-cupcakes?

Jag vet att jag lämnat ut receptet till alla som velat ha – min förhoppning nu är att nån som skrivit upp det har det kvar, och kan bistå mig med det… Inte för att jag tror att det var så våldsamt avancerat, jag skulle nog kunna improvisera ihop ett nytt (ja, jag ser att Leila har ett recept på choklad- och bananmuffins också på recept.nu – men helst vill jag ha mitt eget gamla recept… Om det nu inte är evigt förlorat i glömskans djupa vatten, förstås) – men det är nåt visst med ens egna recept. Särskilt om man kan hålla reda på dem…

(Jag har det säkert nånstans, men… att hitta det, NU och på beställning… Gah, själve Sisyfos skulle fnissa i mjugg åt mig!)

Fick tips strax före avresan till Tyskland om Leilas bok Piece of cake, men jag börjar inse vilka astronomiska mängder portopengar som går åt för att frakta den boken till Ütriket, så jag har bestämt mig för att inhandla den när jag är på besök i Skåne i sommar. Jag har inte lagt ur den från Adlibriskorgen än, det tar emot – men jag tror att jag kan göra roligare saker för mina pengar än att ge dem till kungliga postverket.

Och nu VILL jag göra banancupcakes med vit chokladfrosting (färgad i gult och grönt, samt spritsad med fumlig hand till någon slags dekorativ godisorgie på muffinstoppen). Någon som har mitt recept till hands…? Puh-leeze?

Annonser

2 Responses to Achtung! Hilfe!

  1. mio71 skriver:

    Har ju tyvärr inte receptet, men ser fram emot att följa cupcakes-bakandet och få tips. Har haft liknande funderingar, men aldrig fått tummen ur. Har ”A piece of cake” och massor av snygga muffinsformar, så det är ju en början.

  2. Ellinor skriver:

    Hittar du igen receptet så måste du skriva det här! *slurp*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: