Fullmånevaka

Det är ganska dumt – om man nu är lagd åt grubbel – att sitta sent en fullmånenatt och gå genom fem år gamla fotografier. Låta dem rassla förbi framför ögonen, snabbt för att komma genom de 2500 bilder man bestämt sig för att gå igenom just den här kvällen, men också så snabbt att bilderna nästan förvandlas till en förbiflimrande minnesfilm.

Å, känslor, minnen, tankar – svunna tider som aldrig kommer tillbaka. Vad har vi gjort med vår tid? Vad har vi gjort med det vi haft? Allt som blivit fel, allt som kommit ur spår – går det att vrida rätt? Går det att hitta tillbaka dit vi var? Jag ser en knubbigt leende bebis som vagt påminner om den spinkiga kille som vet allt som Transformers och vrålar ett sturskt ”Halloo!” varje gång vi går förbi kiosken på bottenplanet – men blir desto spakare när kioskparet kommer ut och hälsar i hand och frågar ”Alles gut?”…

Bebisen är borta, han kommer inte mer. Och för första gången känner jag föräldraskapets ångest – över tidens flykt och det obarmhärtigt obevekliga den bär med sig.

Life is no dress rehearsal. Det pågår hela tiden, bär oss, drabbar oss, lotsar och förleder. Fem år här, tio år där. Allt dokumenterat, allt finns på bild. I tusental rasslar de förbi, som en flimrande minnesfilm.

Annonser

2 Responses to Fullmånevaka

  1. Per Stromsjo skriver:

    …och vilket berikande perspektiv det låter som att få tillfälle att spela upp minnesfilmen från en ny utsiktspunkt i tillvaron.

    • Jenny skriver:

      Ja, det blir det nog – när det blir färdigt. Just nu är det mest berg-och-dalbana, men det är väl i sin ordning det med, antar jag…! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: