15 april närmar sig…

…med stormsteg – och ni vet väl varför den 15 april är ett av årets viktigaste datum, gott folk? Japp, dags att söka kurser inför hösten! Min lilla ansökningslista ser ut såhär, en liten blandad godispåse med roligheter av olika slag och digniteter:

Egentligen är det lite larvigt att söka så många kurser, för min prio-1-kurs, Kreativt skrivande för barn/ungdom har platsgaranti… Nåja, för den händelse att den skulle bli inställd eller nåt – fast jag fattar inte varför en sån kurs INTE skulle bli fulltecknad på nolltid? Samma kurs finns i en variant för vuxenlitteratur också* – kan det vara så att prettosvenskarna helre siktar på att skriva Den Stora Romanen, än fjuttiga barnböcker, och att man därför måste locka hugade barnboksskribenter med platsgaranti? Tusan vet, men lite lurt är det.

För mig är prioriteringen busenkel – bästa kursen jag gått i mitt liv (hittills…!) gick jag förra våren, en barnbokskurs med Ulf Nilsson och Lotta Olsson. Några Stora Romaner har jag inga planer på att skriva, men barnböcker kanske? Några deckare har jag inte heller tänkt skriva, men å andra sidan – skulle man få för sig att försöka få ihop till brödfödan genom att skriva, lär det ju vara deckare man åker på att skriva – så då kan ju kurs #5 komma till pass. Gratis research, liksom…

Annars är ju också kurs #3 något som jag pratat om en otalig mängd gånger förr – hur det funkar att läsa på distans vete tusan, men… Jag söker så får vi se!

Förkärlek för Mitthögskolan? Njae, men som luttrad distansstudent börjar jag inse att det är rätt bökigt att studera på flera olika universitet samtidigt, så eftersom jag nu hade bestämt mig för Kreativt skrivande, och inte hade några övriga preferenser direkt, så blev det så att jag sökte på ”MiUn”. Studera.nu är så oändligt stort, man måste ju avgränsa sig på något sätt…!

***

*) Den behöver jag för övrigt inte ens söka, bara registrera om mig på. Har börjat på den flera gånger, parallellt med heltidsjobb, familj och livstetris – och följdaktligen inte lyckats ta mer än ynka 7,5-hsp (forna tiders 5 p)… Nåja. När båda barnen är lyckligt inskolade på sina respektive ställen ska jag försöka mig på att ta den igen. Kanske våren 2011 eller nåt?)

Annonser

One Response to 15 april närmar sig…

  1. Ellinor skriver:

    Jag har också sökt en kurs i höst (som om det inte räckte med allt tidigare pluggande 😉 – Mat och vin (som innehåller, just det mat och vin :D)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: