Logistisk akrobatik

Ur led är tiden, och jag med den. Både bildligt och bokstavligt för den delen – min rygg känns som en samling pinnar som hjälpligt satts ihop med maskeringstejp och slängts in där en betydligt mer förfinad struktur borde ha suttit. (För dem av er som sett filmen Men in Black, kan jag meddela att känner mig som en vandrande ”Eggar-suit”…)

Nåja. Vardagen lägrar sig över oss, och bara det är ett litet äventyr i sig. Imorgon ska jag begå logistisk akrobatik genom att ha barnen uppställda i givakt innanför dörren kvart I åtta, påklädda, utfodrade och klara, samt med varsin ryggsäck på ryggen, för att först åka två bussar till den ena killens jympalektion och därefter hoppa på den senare av bussarna och åka till den yngre pojkens dagis för en första dags inskolning. Jag har ont i hela magen – både för logistiken i sig, och för det föräldramässiga svek jag kommer att göra mig skyldig till genom att skola in min stackars, intet ont anande, son i ett heltyskt dagis.

(Inskolning på tyska innebär för övrigt att vi är där tillsammans ett par timmar imorgon, och på torsdag lämnar jag och går. Jojo.)

Nåväl. Det blir – som jag skrev i den engelska bloggen tidigare ikväll – lite vardag, lite verklighet. Och det är gott. Jag ser faktiskt fram emot själva pendlingen – om än inte själva logistiken. Därför blev det klang och jubel när jag upptäckte att jag kan åka samma buss flera delar av rundturen. Tack och lov för sajter som gör att man kan forska fram sådana vardagsinsikter alldeles på egen hand! Dessutom gillar jag att åka buss – mycket bättre än att åka t-bana. Även om den heter U-bahn.

Önska mig lycka till imorgon. Catch you on the flip side…

Annonser

One Response to Logistisk akrobatik

  1. Mimmi skriver:

    Oj, vilken expressinskolning. Tur att han i alla fall är bekant med att ha gått på dagis tidigare, om än ett där han förstår vad alla säger. Hoppas det går bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: