Packcyklar, Fiat och apostlahästar

Jag drömde mig bort lite idag. Om att ha en cool packcykel att frakta barn till dagis i…

Lillkillen knatar tappert på hela vägen till t-banan och hela vägen till dagis från t-banan därborta, och upp och ner i trapporna på bytesstationen däremellan. Men han blir trött. Ujujujuj så trött han blir – och jag tror faktiskt inte att det bara är trotsskådespeleri, det blir långa sträckor för såna där små ben.

Fast för långa vuxenben som behöver motioneras är det inte så himla långt faktiskt. Imorgon tänkte jag ge mig på att promenera. Enligt Google Maps är det knappt 4 km, dörr till dörr. Med U-bahn tar resan (fortfarande dörr till dörr) nästan 45  minuter (inklusive avlämning av stora killen på vägen). Men nog borde jag kunna gå den sträckan på samma tid? Åtminstone om jag är ensam. Funderar på att göra det till en daglig motion, att gå hem efter dagislämningen. Förlorar jag ingen tid på det (och det inte hällregnar) så finns det ju inte mycket till ursäkt?

Just imorgon tror jag dock inte att jag hinner på trekvart – min rygg är i apdåligt skick just nu och jag haltar fram som en… jagvetintevad. Så snart lillen är inskolad och jag vågar lita på att jag inte måste släppa allt och ila till hans undsättning på dagis, ska jag hitta mig en naprapat och få lite hjälp att lappa ihop vad som är kvar av min rygg. Det är samma skräp som förut – nåt i ryggen får hela bäckenet att dra snett, nerver kommer i kläm och musklerna fattar ingenting. Ganz kaputt. Men även om det tar längre tid just nu, så får jag ändå en känsla för hur långt det är – och om det känns som en lagom promenad. Dessutom, om jag bara ger tusan i att packa på mig massa grejer (fast då menar jag minsta lilla – inte ens kameran får följa med i så fall), så är ju promenad bra träning för ryggen, och en timme om dan vore gulders.

Och är jag riktigt hurtig… ja, då går jag väl tillbaks igen när jag ska hämta. 😛

Men alltså – en sån där cykel vore ju också himla fiffig. Då grejar man väl 4 km på en kvart, även med barn i lådan framför styret – åtminstone när man fått träna lite. Perfekt! Tills jag såg prislappen.

Nog för att den marknadsförs som ett alternativ till en bil – men för den saken skull måste den väl inte kosta lika mycket som den begagnade Fiat jag också skulle kunna tänka mig att fräsa runt i stan med…??

Alltså. Imorgon tänkte jag testa att hemåt under inskolningstimmarna. Najs!

Annonser

5 Responses to Packcyklar, Fiat och apostlahästar

 1. Eva o Kasper skriver:

  Gud vad dyr den var, såg den på nån svensk sajt för ca 25000 kr! Är det då inte mycket bättre att köpa en lös barnkärra + en vanlig cykel (om du inte har en med dig)?
  T.ex. nåt åt det här hållet: http://www.anicare.se/cgi-bin/ibutik/AIR_ibutik.pl?funk=visa_artikel&artnr=N31330BLAr
  Finns en massa modeller om du googlar runt. Tänk sen på att cykeln ska passa till, vagnarna fästs lite olika i cykeln, kanske bra att köpa på ett och samma ställe så du kan få råd. bra om den är smidig att koppla loss också, så har du ju plötsligt en vanlig hoj att ta dej runt på stan med om dagarna!
  Cykling regerar!

  Förresten, min massör pratade om att jag har ett snedställt bäcken (inte alls så ont som du verkar ha) och rekommenderade en kiropraktor. Har du testat det? Tycker du naprapat är bättre? Hör gärna av dej med för o mot (om du har såna).

  • Jenny skriver:

   Jo, det får nog bli en kärra av nåt slag – det jag har emot sådana är att man har barnen BAKOM sig, och därmed inte kan ha full uppsikt… Jag har en cykel med mig, så jag har väl tänkt att ta den med mig nånstans där de säljer kärror och säga Hej, vad har ni som passar till den här. Och ja – avtagbart ska det vara, på helgen till exempel kan ju faktiskt faderskapet köra släpvagnen… 😉

   Men tiotusen?? Jag såg en vagn för tvåtusen nånstans och tänkte att det är nog standard ungefär… Då kanske man ska sno sig och slå till på den, i så fall…!

   Vad gäller kiropraktor/naprapat är det bara såhär: Jag har gått hos en styck usel kiropraktor och en styck fantastisk naprapat. Därav min förkärlek för naprapater – och närmast SKRÄCK för kiropraktorer. Fast med tanke på hur jag känner mig, så misstänker jag också att det är en kiropraktor som ska till… Är mest skraj – och när man inte riktigt kan förklara sånt där heller. Jobbigt. Jag ska börja fråga runt bland de jag känner. För mig räcker det ju om de FÖRSTÅR mig om jag måste prata engelska – de får gärna PRATA tyska, så att jag lär mig nåt… 🙂

 2. Eva o Kasper skriver:

  Glömde säga, en kärra+cykellösning går väl loss på 10-15′ istället, och du kan ju iofs snika och hitta nåt begagnat, kanske.

 3. Eva o Kasper skriver:

  Nja, 10000 var om du behöver köpa cykeln också. Men har du redan en sån, så stannar det nog i Sverige på 4-5000. Kanske finns billigare, vet inte. Tror dock att dessa vagnar har bälte, då kan barnen inte plötsligt hoppa ut i farten. Men kolla det! I Ty är de kanske billigare, vet iallafall att man kan köpa cyklar till riktigt bra priser där, så varför inte tillbehör…

  Aha, då förstår jag. Har själv dragit mig för att ringa det nummer jag fick av min massör, men ska kanske göra slag i saken då.

 4. Hey, Thank you for the good writeup. It in fact was a
  nice short read. I will come back to enjoy more of your great reads.

  when and, how could we communicate? Regards!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: