Bilder och tankar

Jag har visst inte så många ord just nu. Vet inte om det är jag eller vad, men det där med att falla på plats tar visst sin tid. På sätt och vis känner jag att man inte är så ung längre – inte bara tack vare födelsedagen i måndags, utan… Jag känner en slags ”stelhet” i att vänja mig vid det nya livet. Eller om det inte är ålder utan något annat.

Det vore självklart också enklare om man inte hade två små individer att försöka hjälpa till en någorlunda mjuk landning i Nya Världen. Jag funderar mycket på dem just nu, hur de upplever alltihop, hur det påverkar dem. Den svenske killen vi var och grillade hos för en vecka sen hade flyttat till Tyskland första gången som tioåring, kastats in i en tysk skola med specialundervisning i tyska som enda säkerhetslina. Och nu har han alltså flyttat hit igen. Hans bror bor i USA. Så det är kanske så det blir – när vi sitter ”po himmet”, ålderdomssvaga och tandlösa – då bor barnen utomlands och kan inte komma och hälsa på och vattna pelargonerna åt oss. Attans.

Nej, seriöst. Vi befinner oss just nu i en hejdundrande trotsperiod, på dubbla fronter. Fyra år och sex år är förvisso klassiska ”utvecklingsfaser” – men om man ger sig till att flytta utomlands och lämna alla kompisar, dagis och den ”språkliga tryggheten” i att alltid kunna förstå och göra sig förstådd med folk omkring sig, precis i den här fasen… då får man nog räkna med att det får effekt. Här har det åtminstone haft det – jag är rätt säker på att det är det som spelar in.

Nåja. This, too, shall pass – som man säger.

Valborg kom och gick – vi firade inte nämnvärt. Maken satt fast i trafikkaoset från håvetet, när vi alltför sent insåg att röd dag i Tyskland innebär att allt är stängt. Dessutom var barnen snoriga och övertrött griniga, och vi bestämde oss för att stanna hemma och inne. Det blåste upp och hotade med oväder, men det blev inget. Det har regnat idag, men inte så att jag vill kalla det oväder. Just nu håller det på att spricka upp därute, och kvällssolens strålar genom det djupblå molntäcket skapar ett fullständigt formidabelt ljus.

(Hade jag varit nån riktig fotograf skulle jag ha slängt mig ut för att fånga det där ljuset…)

Och apropå foto – jag har ju lärt mig en sak till i kursen (säkert fler, men sånt där bra tricks som jag hade velat kunna många gånger förr, när jag fått nöja mig med kompromisslösningar istället): Att vinjettera med ett Curves-lager. Har inte 100% kontroll på var skuggan hamnar när man blurrar ut den – men det kommer nog med lite övning/vana tror jag.

Det roliga är att jag tror att kursen kommer att få mig att framkalla fler bilder i svartvitt – jag har aldrig fått till dem riktigt som jag vill ha dem förut. Nu så. Nu börjar den komma – kontrollen att få bilderna som jag vill ha dem!

Nu ska jag bara ta och hitta ett bra fotolabb också – mejlade Crimson för att fråga hur det är med deras möjligheter att leverera utomlands, och fick ett obegripligt yxskaft-svar tillbaka. Som vanligt. De är ett ruggigt bra labb, men kundservice kanske är nåt de kunde ta och slå upp i ett lexikon vid tillfälle…  Jaja. Det finns nog labb häromkring också. Förutom bilder att scrappa, skulle jag vilja ha fler canvastavlor och annat att hänga på väggarna. Det är fasligt mycket väggar här…!

(Och varför blir det alltid långa inlägg när jag inleder dem med att påstå att jag inte har så mycket att säga…?)

Annonser

One Response to Bilder och tankar

  1. Linda skriver:

    Vilket underbart foto med vägskyltarna! Ha-på-väggen-tryckt-på-canvas-klass.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: