Ett litet steg för mänskligheten…

…men ett rätt betydande steg för mig:

Ikväll har jag lämnat in en bild till Photoshopkursens avsnitt om svartvittkonvertering. Valet föll på rätt trist bild som faktiskt blev en rätt fin bild när den blev klar. Möjligen kan jag känna att jag skulle ha tonat den något lite mindre, att den är i brunaste laget… Eller också inte. Den duger säkert.

Det är en typisk scrapbild – där hela vänsterkanten är öppen för scrappiga påfund. Skriva på bilden, dekorera, lägga textremsor… Nörd? Moi…??

Nåja. Nu återstår bara en enda inlämning till i kursen, och det är slutexaminationen. Fast det är rätt många kursavsnitt tills dess. Nu kommer fördjupningsdelen, där man ska välja intresseområde att snöa in på. För min del lär det bli porträtt – om nu någon blir förvånad över det. Fast jag är rätt sugen på Grunge-avsnittet också, förstås…!

***

Slänger för övrigt ur mig en fråga här också: Är det nån som testat onlinekurserna på lynda.com? Är de bra? Det finns väldigt mycket där – förutom fördjupning om Photoshop, så såg jag att det finns kurser om både WordPress och Illustrator. WordPress sitter jag och pillar med redan nu, och nånstans i bakhuvudet har jag en plan på att lära mig Illlustrator också medan jag är här nere.

Jag står just nu på ruta noll-komma-noll i Illustrator, så jag kommer ingen vart alls…! Men jag har idéer om saker jag vill göra i Illustrator, bara jag kunde lära mig hur man gör… (Och oj, vad det där är typiskt mig – idéerna finns i en aldrig sinande ström, sen kommer det eviga håvetet med att kava sig över tekniktröskeln…!)

Annonser

One Response to Ett litet steg för mänskligheten…

  1. Tettiz skriver:

    Du är PRECIS lika nördig som jag är då – jag tänker också på fotografier som scrapvänliga eller inte… 😉

    Jag måste också ta itu med min Photoshopkurs… *gaaah* Vifårvälsehurdetblirmeddensaken. *ehum*

    Kram på dig, vännen!
    / Tett

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: