Nattsudd – igen

Jag borde verkligen gå och lägga mig nu. Imorgon är det måndag igen, en ny vecka med nya goda föresatser – precis som alla veckor…

Men precis just såhär dags är min favorittid på dygnet. Tyst och stilla, alla sover, trafiken har utanför är i det närmaste helt obefintlig… Någon lampa knäpper. Och jag sitter i mitt upplysta hörn, stolt och glad över att ha avverkat (nåja, ska väl inte ropa hej förrän jag är godkänd förstås) ännu ett kursavsnitt, och tänker att jag ska bara knapra i mig den sista lilla rutan på min chilichoklad och begrunda livet i tio minuter eller så.

Imorgon är en annan dag.

Då ska vi till skola och dagis igen. Det blir spännande. Nu är det tre dagar sedan X var på dagiset – i fredags var han så snorig att jag bestämde att han fick vara hemma. Blir det som att börja om från början med inskolningen? Eller finner han sig? Det är en kluven känsla det där – att lämna honom på dagis, och sen åka hem. Förvisso för att sätta mig med kursböcker och övningsuppgifter – meningen var ju inte att jag skulle sitta med det halva nätterna, som det blivit hittills – men ändå. Det känns konstigt.

Överhuvudtaget brottas jag fortfarande med Luther och rotlöshet och roll-löshet och en massa andra konstiga saker som jag känner att jag inte borde brottas med, och som jag inte ens hade fattat att man kunde brottas med – men på nåt sätt lyckas jag inte heller riktigt låta bli. Än. Det kommer säkert. Så småningom.

Jag kom på mig själv med att längta efter semestern tidigare idag. Bilsemestern till Istrien, 2010 års upplaga. Det bisarra var att jag längtar till den resan för att den kändes trygg. Det som för vilken normal människa som helst skulle vara en spännande resa, ett äventyr – signalerade trygghet för mig. DEN resan har jag gjort förut, där vet jag hur allt funkar och det gör inget att jag inte talar italienska ännu (fast jag åker ner för sjätte eller sjunde gången…!) Trygghet.

Knasigt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: