T minus 6 veckor 3 dagar 4 timmar

Tjahapp. Så var det ebb igen. Lågvatten. Bara sådär. Vädret spelar säkert in. Från solsken och försommarvärme till snålblåst och svinkyla – bara sådär. Och så är jag väl i ”rö för vinden”-mode just nu. Åker med dit vinden blåser just för ögonblicket. Läskig känsla. Får mig att vilja styra upp, strukturera och kapsla in saker. Och det känns ju lite larvigt. Som att käka kola med pappret på, eller hur det nu var.

Skratta inte nu, men jag längtar faktiskt till semestern. Det är 6 veckor kvar – eller kanske bara fem till skolavslutningen, förresten. På tisdag är det hursomhelst precis sex veckor tills vi sitter på arla morgonflyget till Mallorca, och jag är galet nöjd med valet att åka på chartersemester. Halvpension. Sol. Nära till havet, ännu närmare till poolen. Tapas. Cerveza, por favor. Nån slags tysk variant av Bamseklubb. Ultimat lathet och ansvarslöshet.

Perfekt. Jag stänger av hjärnan när planet lyfter, och kopplar banne mig inte in den igen förrän vi landar.

(Fast nu fick jag en idé om att fotografera semestern just med chartertema – försöka hitta ”Sällskapsresan”-känslan, gravt överdriven, och spegla i bilderna… Undrar om det skulle gå? Göra resereportage, fast lite, lite skruvat…? Värt ett försök i alla fall…! Så okej, någon liten hjärncell får väl vara i bruk under semestern då…)

***

Förlåt? Om vi inte ska resa till tjocka släkten i Istrien i år? Jorå. I augusti. Vi har ju ett så jobbigt år, så vi kör dubbla semestrar. Och däremellan nånstans ska jag och barnen semestra på Skånska rivieran, bara en sån sak.

Annonser

5 Responses to T minus 6 veckor 3 dagar 4 timmar

 1. Amle skriver:

  Jag gillade idéen med fotona. Hoppas du kommer göra det för det vore jätteroligt att se!
  Det blir mycket resa för dig snart, hoppas tiden går fort fram till semestern.

  • Jenny skriver:

   Den BRUKAR gå fort, så jag är inte så orolig faktiskt. Inte för det, åtminstone… Men ja, jag ska försöka ta några Stig-Helmer-bilder på semestern. Klart man måste – när man nu åker till Mallis och allt. Där behöver man ju definitivt inte leka pretto-turist…! *s*

 2. pb skriver:

  Peppkramar härifrån!

  Och jag som trodde maken var italienare. Nu frågade jag maken var Istrien låg, och han sa bara att det lät bekant, så jag var tvungen att googla. Det var ju grannlandet, ju. Hmmmff. 🙂

  • Jenny skriver:

   Jomenserru, Istrien VAR Italien – ända tills efter andra världskriget, då Italien fick avstå Istrien till dåvarande Jugoslavien, och sedermera hamnade den lilla halvön i Kroatien. Men jorå, svärfar är italienare – nåde den som påstår något annat, typ! 😉

 3. pb skriver:

  Jag förstod att det måste vara nåt sånt, som med alla ungrare i Slovakien osv, eller med Alsace där jag bott som liten, som bytte ”ägare” hela tiden. Spännande. Det ser fint ut därborta iaf!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: