Pausbloggat om veckobeting, grunge och IKEA-timing

Jag har tänkt börja ge mig själv veckobeting, för att skapa någon slags (illusion av) struktur i tillvaron. I veckan som gick hade jag ju en sådan hypereffektiv dag, då jag gick och bockade av saker på en lista hela dagen – och det var på sätt och vis skönt, även om den dagen blev väldigt intensiv och ganska stressig…

Så jag tänker att det nog kan vara bra att inför veckan göra upp en plan i huvudet – vad måste jag få gjort, vad är realistiskt att hinna (planen måste ju synkas med barnens kalendrar också – nu börjar ju de också få agendor med saker att hålla reda på!) och var/när/hur ska det göras. Jag tänker att jag med gott samvete kan klämma in egna ärenden i de där betingen också – även att besöka en butik för konstnärsmaterial är ju ett sätt att lära känna den nya stan – och det är ett uppdrag som inte ska förringas!

På nästa veckas lista står (hittills…):

– Klippning tisdag (yikes!)
– Köpa födelsedagspresent till äldstingsonen
– Leta upp och botanisera på Jerwitz Kunstlerbedarf (som ligger ett stenkast från t-banestationen U-Schlump där jag byter tåg varenda dag, både med och utan barn… Nästan skandal att jag inte varit där än).
– Försöka bestämma mig för vad jag ska göra för slutuppgift till Photoshopkursen – och vilken bild/bildserie jag ska jobba med.

Med photoshopgrejen har jag en idé om att göra en serie på 8 bilder med åldrat/grunge-igt tema, för att passa in i en fotoram jag inhandlat i förra veckan, med plats för åtta 10×15-bilder. Ramen är lite ”gammal” och skavankig, och jag tror att det skulle passa med liknande bilder i.

Jag har gjort grungebilder förut – men bara fuskvägen, med färdiga actions från webben. Det ska bli skoj att lära sig göra ”på riktigt” och inte vara låst av hur andra byggt makrot…

Nähä, slut på pausen. Nu är det dags för middag och sen avfärd till IKEA… Jag ska pröva ut en ny skrivbordstol. Just idag av alla dagar…!

Annonser

4 Responses to Pausbloggat om veckobeting, grunge och IKEA-timing

 1. Linda skriver:

  O! Underbar bild!

  • Jenny skriver:

   Tack! Och utan att förringa slutresultatet kan jag meddela att originalet är en högst medioker bild – på med en drös effekter, och ”skita ner” bilden lite med ”skrynklor” (som är ett annat foto, en närbild på ett grovbarkat (?) träd) och vinjettering – så kan resultatet bli riktigt coolt. Ändå!

 2. Ellinor skriver:

  Härlig bild!

  Du får mig att längta till Tyskland (!) – tur jag ska dit en vecka med orkestern i början av juni 🙂 och dessutom inspirerar du mig till att göra den-där-himla-photoshop-kursen, jag är lite igång redan 🙂

 3. […] av dem blev lika lyckade som bilden jag visade i förra veckan, men som första försök på egen hand (utan färdiga actions att hålla fast vid), tycker jag att […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: