Tids nog

Oj vad det är berg- och dalbana här. Upp å ner, ner å upp – och utan att det egentligen verkar ha något logiskt samband med händelser i Den Stora Världen, alltså utanför min egen lilla hjärna. Eller om det möjligen är hjärtat, jag vet inte så noga.

Och jag är trött hela tiden – även när jag egentligen är glad är jag för trött för att riktigt orka samla ihop mig och berätta om det. När jag är låg… ja, egentligen orkar jag inte då heller, förutom nattliga och bara halvt sammanhängande inlägg – som det här. Det känns som om det ofta blir väldigt gnälligt här, och det är inte vad jag vill.

Det går ingen nöd på mig, jag… åker lite ”kulturkrockssvallvåg”, bara. Surf’s up!

Just nu är det nog mest lite moment 22 som gör att jag känner mig låg. Jag känner mig ensam, men orkar å andra sidan inte göra något åt det. Där är det jobbigt att stå på ruta ett. Börja om. ”Träffa nya människor” – med extra allt. Fast just nu, när jag är så trött och omtumlad av allt… ja, ALLT helt enkelt, så vill jag helst bara sjunka in i något välbekant och låta ”det” ta hand om mig. Få göra mig liten och ansvarslös en stund, låta ansvaret vara någon annans.

Men det finns ingen annan. Ansvaret är mitt eget, och jag ska ta det – tids nog. Men just nu går jag för mig själv och både njuter och lider av det – samtidigt. Det finns ingen motsättning i det, konstigt nog.

Jag bestämmer mig för långsamheten, och intalar mig: Tids nog kommer det att vara annorlunda, tids nog kommer energin.

Tids nog.

Annonser

2 Responses to Tids nog

 1. Anna skriver:

  Jag tror du har helt rätt. Det är påfrestande med HELT ny miljö/tillvaro, det tröttar.

  Jag rotar mig väldigt lätt och det går inte att rycka upp mig hur som helst. För mig hade det varit en extrem omställning.

  Tids nog har du hämtat energi till det där andra. Precis som du skriver. Det går nog inte att påskynda.

  Och så länge finns det många nätvänner. Jag är här! 🙂

  Kram.

 2. pärlbesatt skriver:

  Igenkänning på känslorna, fast jag inte alls nyligen flyttat osv. Angående hur man tar förändring så läste jag i en lite äldre men väldigt bra bok* om hur olika det kunde processas, med t ex en väldigt bra början och sen jobbigare när man börjar komma in eller förväntas komma in i nya rutiner, eller tvärsom en asajobbig början och så tillvänjning sen och alla varianter däremellan.

  Det gällde visserligen bokstaviga barn, men själva tänket att man KAN processa saker på så olika sätt är bra att ha med sig. Dvs att ett sätt att göra inte behöver vara dåligt bara för det skiljer sig från andras, eller är jobbigt för en under tiden.

  *Att stödja barn med DAMP, av vad hon nu heter i förnamn Freltofte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: