Om ESC-2011 samt bloggförvirring här och nu

Så det blev alltså Tyskland som kammade hem segern i ESC. Vem hade väl räknat med det? Inte jag i alla fall, som får epileptiska anfall när jag hör eländ… öh, vinnarlåten. Annat var det förra året, då jag förvisso lät mig förledas av den norske fiolgnidaren, men hade Tyskland som god tvåa. (Och i långa loppet vann Tyskland, den gången, med hästlängder… Den ligger fortfarande i min iPod och sprider glädje varje gång den dyker upp!)

Däremot bor jag ju mitt i blossande Lena-febern – det går inte att ta miste på att tjejen är populär på hemmaplan. Det är väl bara okultiverade (?) utlänningar som jag som inte förstår storheten…! (Å andra sidan var det tydligen en hel del okultiverade (?) utlänningar som ringde och röstade, så det är väl i vanlig ordning bara jag som inte hänger med…!)

Å tredje sidan kanske den tyska segern får en positiv bieffekt även för en skeptisk Jenny. Svärmor är redan inbokad som barnvakt under nästa års ESC-final. För har man schlagernördat i snart 40 år och plötsligt befinner sig i ett ESC-värdland, så var det väl själva tusan… Jag har ingen aning om hur man får tag på biljetter, men jag har ju åtminstone ett år på mig att ta reda på den lilla detaljen…!

Dessutom – Tyskland har bara vunnit ESC en gång tidigare. Du minns den säkert – Ein bisschen Frieden, 1982? Året därpå var Tyskland sålunda värdland – och tävlingen hölls då i München. Ett av mina favoritår, för övrigt. Nästan trettio år senare är väl München-festivalen preskriberad – men man skulle ändå kunna tänka sig att någon storstad i norra Tyskland ligger bra till den här gången? Hamburg, kanske? Berlin är ju också nära och bra – en timme på Autobahn, schwisscchh så är man framme…!

***

För övrigt lider jag för närvarande av bloggförvirring långt utöver det vanliga. Jag har ju sedan några år tillbaka yrat om att skapa mig en ”riktig” blogg, på egen domän och alltihop. Mmmm – nu är det på gång, faktiskt. WordPress är väldigt lättjobbat och användarvänligt  – men när man verkligen inte kan någonting om CSS och script och grejer, så är det svårt ändå. Och tar sin tid.

Å andra sidan så lär jag mig väl ett och annat på kuppen, och det är ju inte fel.

Men att ha två pågående bloggar, varav en under avveckling (så småningom) och en under utveckling, ger upphov till en påtagligt splittrad känsla, kan jag meddela. Och så den ”virtuella identitetskrisen” som jag nämnt några gånger tidigare. Nu börjar nog bitarna falla på plats till slut, tror jag – dels genom synpunkter och samtal med goda vänner, dels genom att jag skrivit några texter som jag själv tyckt om – både att skriva och som slutresultat – som kunnat tjäna som kompassriktning.

Mest av allt ser jag fram emot att skriva EN blogg igen, istället för de tre-fyra jag missköter idag. Jag har aldrig gillat det där med att dela upp delar av mig själv på olika platser. På den nya bloggen kommer allt att finnas samlat i ett enda saligen brokigt flöde – men också möjligt för var och en att läsa uppdelat på ämneskategorier om man hellre vill det. Valfrihet, minsann!

Nya bloggen är ett projekt jag medvetet låter gå långsamt, så något lanseringsdatum tänker jag inte lämna ut. Det kan bli nästa vecka – det kan bli efter sommarn. Det får vi se då. (Känner jag mig själv rätt kommer jag att slänga ur mig adressen på ren impuls och troligen ångra mig efteråt, men då är det så dags…! Jaja, den modellen funkar ju den också.)

Annonser

2 Responses to Om ESC-2011 samt bloggförvirring här och nu

  1. Carina skriver:

    Vet inte om jag redan har tipsat om denna länken..?
    http://w3schools.com/css/default.asp

    • Jenny skriver:

      Tack – jag vet inte om du tipsat om den, men jag har hittat den… Tack! Den är bra – fast jag vet inte om jag blir så mycket klokare. Tricket är oftast att hitta i mitt tema… Men jag tror nog att sidan ser tillräckligt bra ut för att snart vidareutvecklas inför öppna dörrar. Annars kommer jag att hålla på och pilla på den i evigheters evigheter utan att bli klar…! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: