Kvällsnöje och tysktankar

De här sakerna ska få bli dagens kvällsnöje. Sju signaturer av akvarellpapper, två tjocka kartongpärmar klädda med röd cardstock (bävar lite för att försöka göra snygga hål i dem…!), en rulle vaxad lintråd och en paket synålar. Coptic stitch. Tanken är att det ska bli en skissbok. En ”skita-ner-papper”-bok, där allt vad ”det-måste-bli-fint-annars-är-jag-inte-värd-att-andas”-tankar är bannlysta.

Innan vi flyttade köpte jag ett rullpennskrin, med plats för alla mina svindyra Suprasoft akvarellpennor, plus några blyertspennor, svart filtspetspenna, ett suddgummi och en pensel med inbyggd vattenbehållare. Det ska få bli bästpolare med nya boken, som jag antagligen inte hinner få ihop idag – men under helgen i alla fall.

Just nu är jag slutare än slutast. Själsligt, kroppsligt, mentalt. Det är en berg- och dalbana det här med att flytta iväg, och just precis nu är det ner. Allt är jobbigt. El Maco fick nåt tokspel här tidigare ikväll och jobbade först så supersegt att det tog mig 10 minuter att jaga ner alla program för att starta om – och när jag startat upp den igen, visades hela skärmen full av smårutor, som av sönderklippta programfönster… Mycket skumt. Det gick dock att stänga av igen på vanligt sätt och nästa gång jag startade så verkar allt som vanligt. Jag har brännt ner alla bilder som inte var backuppade, just in case…

Men det där blir en värre panik än vanligt – för hur förklarar jag dessa skumma symptom, som jag knappt kan formulera på svenska ens – för en tysk macmeckare? Jag tror att jag har sett en mac-support-skylt utanför ett hus på andra sidan gatan, så jag får väl gå och ringa på där om nåt händer. Men sen då? Om Herr Mac-Support inte sprechar Englisch? Sånt där lakar ur mig – alla dessa situationer när man är beroende av att kunna kommunicera… och faller platt. Min tyska räcker inte till och tyskarnas engelska räcker inte heller. (De flestas, ska tilläggas. Undantag finns, förstås.)

Och hittills har det egentligen inte varit nåt problem – allt har ju löst sig, och kommer säkert att göra så i fortsättningen också. Klart en mac-snubbe förstår engelska, åtminstone om jag kryddar den med min hemkörda tyska-med-levande-charader. Men att hela tiden måsta oroa sig för dessa potentiella kommunikationskraschar… Det äter energi. Och jag är bara SÅ redo för sommarlov nu.

Nej – nu skulle jag inte sitta här, utan gå och sy mig en bok. Toodeloo på er så länge!

Annonser

4 Responses to Kvällsnöje och tysktankar

 1. Mimmi skriver:

  Jobbigt med El Maco. Om det händer igen, prova att ta en printscreen och spara ner på externt media. Så kan han titta på filerna och du slipper förklara. Men det kanske inte går att göra när den strular.

  • Jenny skriver:

   Smart – ska försöka hålla huvudet kallt och tänka på det nästa gång. Vanligen får jag bara panik och blackoutar och bara stänger av allt… 😳

 2. Vickan skriver:

  Ett annat tips, se till att din man bondar med någon på sitt jobb som du kan ringa till om du behöver tysk-hjälp. Så gör vi när vi kör fast i kinesiskan!

  • Jenny skriver:

   Tack – jorå, det är fixat, det finns alltid folk att fråga om det kniper. Fast sen är man väl svenne va – ”man vill ju inte vara till besvär”… 🙄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: