Bokbinderi för husbehov

Högen med papper, kartongbitar, nålar och en trådrulle har förvandlats till en rätt prydlig bok, om jag får säga det själv. Det var rejält mycket svårare att göra en stor bok (16 x 24 cm) än den lilla jag gjorde för någon vecka sen (som var ca 10 x 15 cm) – ett smärre elände att hålla reda på 6 trådar istället för bara fyra, och materialet var tungt och otympligt att hålla ihop. Den första boken blev jämnare och snyggare än den här – men å andra sidan gör det inte så mycket, den här är ju bara till mig själv…!

Men förutom några fuckups med just den här boken (nej, det syns inte i bilderna – nån stolthet har jag…!) så är coptic stitch-tekniken nästan larvigt enkel, och jag är fast besluten att bli jäkligt duktig på det här.

Jag har, som jag nämnt förut, tröttnat på scrapbooking för tillfället. Jag hoppas att den lusten kommer igen, men just nu lockas jag mest av att skapa saker mer i betydelsen ”konstruera” saker. GÖRA saker, bygga saker. Typ böcker. Typ förpackningar. Typ… Ja, inte vet jag. Jag har en idé till en slags skulptur, men jag kan ingenting om hur man gör skulpturer (min pappa är en hejare på det, men tyvärr är den kunskapen inte genetiskt överförbar…), så det känns som ett långtidsprojekt.

Det är väl lite typiskt mig. Jag lockas av läro- och experimentprocesser. När jag kan något – då förlorar det charmen. Det är på något sätt lärandet i sig som lockar mig – inte att upprepa det jag redan kan. Och det är ju egentligen en rätt trist inställning till saker och ting – eller åtminstone besvärlig. Det ska hela tiden något nytt till, för att intressera mig.

Nåja. Flavour of the week heter alltså coptic stitch och är en karamell som ska få vara länge!

Annonser

4 Responses to Bokbinderi för husbehov

 1. AnnaB skriver:

  Snyggt…! Åh, nu blev jag sugen på att ge mig på det där igen. 🙂 Jag förstår vad du menar med lusten att lära och prova nytt. Jag börjar i och för sig känna starkare scraplust igen, men jag hade en ganska lång period där jag var mer lockad av att sy, virka, sticka, bokbinda… Jag har hela tiden scrappat också, men det är först nu jag börjar känna mig så där ruskigt inspirerad och sugen igen.

  • Jenny skriver:

   Tackar!

   Fast – det har jag sagt förut och kan säga igen, du har verkligen en egen stil och kommer på nya saker hela tiden. Du är en av de få som fortfarande inspirerar mig! Men jag känner mest att scrapbookingen är ”gjord” och ger mig inte mer… Jag tror att jag har gjort fyra sidor eller något sådant sedan vi flyttade – och det är lite till och med för att vara jag. Och värst av allt – egentligen har jag inte tyckt att det var särskilt kul att göra ens de få sidorna.

   Jaja, det kanske vänder och kommer tillbaka – eller så får jag hålla på med annat framöver. Binda böcker och sånt…! 😉

 2. pärlbesatt skriver:

  Det här har inte ett skit med koptisk bindning att göra, men jag orkar inte leta rätt på rätt inlägg…

  http://karinsfotoblogg.blogspot.com/2010/05/japansk-lonn.html

 3. Excellent way of explaining, and good article to
  get information on the topic of my presentation topic, which i am going to present in university.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: