Bloggografen

Jag heter Jenny och Himmel & Ord är min blogg. Den har huserat här på WordPress drygt ett år, men dessförinnan har jag bloggat på olika plattformar och under olika namn sedan 2002. Jag fastnade vid första försöket, och jag har aldrig tröttnat eller för en sekund övervägt att lägga bloggandet på hyllan.

Namnet Himmel & Ord är analogiskt: Himmel står för min filosofiskt nyfikna och funderande natur, Ord representerar min förkärlek för det verbala. Jag är helt enkelt en tänkande, skrivande människa och Himmel & Ord är det namn jag gett åt min närvaro på nätet.

Att skriva det jag tänker är något jag gör och alltid har gjort. Att bloggen också kan fungera som knutpunkt för möten och oväntade samtal är en bonus – men en högst uppskattad bonus. Så var inte blyg när du nu är här och hälsar på. Du är välkommen, uppskattad och jag vill gärna höra av dig. Lämna mig ett ”Hej”, berätta hur du hittade hit och om du fick någon tanke med dig härifrån!

Du är mer än välkommen att se Himmel & Ord som en stående inbjudan till samtal och diskussion, men låt oss hålla diskussionerna på en civiliserad nivå? Ett bra samtal syftar inte alls till att någon ska ”vinna” eller lyckas omvända de andra. Ett bra samtal slutar med att alla går hem till sitt, med huvuden snurrande av ny kunskap, nya perspektiv och nya tankar. Alla vinner.

Jag gör inga anspråk på att det jag skriver här är ”Sanningen, Hela Sanningen och Intet annat än Sanningen”. Oftast skriver jag mina inlägg som under tiden jag processar en tanke, en idé, något jag hört, läst eller sett någonstans – som en del av min tankeprocess. Därför är allt jag skriver att betrakta som ”work in progress”, och du är välkommen att bidra till slutsatsen!

Mer om mig: Jag är 36 år gammal, arbetar dels med kommunikation och dels som mamma åt två små killar som då och då förekommer på foto i bloggen. Foto är för övrigt en annan uttrycksform jag ägnar mig åt – när orden tryter eller är upptagna på annat håll.

Annonser

3 Responses to Bloggografen

 1. Jan Sjöberg skriver:

  Må väl och lev gott.
  JS

 2. Lensbabie skriver:

  Bloggografen! Vilken himla bra rubrik! 😀
  Jag hittade din blogg av en tillfällighet. Jag läser också Bildkommunikation vt -10.

  Ha det bäst.
  Lensbabie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: