Himmel & Ords guldkorn

När man skriver mycket – i mitt fall 2-3 inlägg om dagen, vardag som helg, vinter som sommar – blir det snabbt ganska snårigt för nytillkomna läsare att komma in i läsningen. Som bloggläsare vet jag hur mycket jag uppskattar direktlänkar till ”rekommenderad läsning” i en ny blogg, och här kommer min egen lista:

Kreativitet

Julen 2009 gjorde jag mitt första bokbinderiprojekt. Det var riktigt roligt, och det lär komma fler bokinlägg i bloggen med tiden!

Mitt ”soundtrack”

Under julen 2008 sammanställde jag en Spotify-lista med musik som funnits med mig under olika skeden och perioder i livet, och på något sätt utgör mitt ”soundtrack”. Varje låt hade sin egen historia, vilket gjorde att jag fick dela upp berättandet i tre olika inlägg för att det inte skulle bli alldeles ohanterligt.

Soundtrack of my life – Spotifylistan (tyvärr inte längre komplett, en del musik föll ur Spotifys utbud strax efter min sammanställning)

Soundtrack of my life – The Story, del 1
Soundtrack of my life – The Story, del 2
Soundtrack of my life – The Story, del 3

Mig och min personliga resa

2007-2008 gick jag ett Livs- och karriärplaneringsprogram hos en karriärcoach. Det var otroligt givande. Jag hade länge känt att jag hamnat i en återvändsgränd, men lyckades inte själv sätta fingret på var det felade. Karriärcoachingen ledde mig till svaren, genom olika modeller och nya perspektiv – och en del av det har jag skrivit om här i bloggen.

(Jag rekommenderar för övrigt min coach å det varmaste till den som själv vill gå ett program. Hör av dig så ska du få namn och telefonnummer!)

Reflektioner efter ett år som INFP

Hoppas du är smal, handlar om ätstörningar, och får ganska ofta besök genom google, trots att det nu är länge sedan jag skrev det. Varje gång jag ser att någon sökt sig in på det inlägget via google, hoppas jag att den som läser ska finna kraft och/eller förståelse i texten. Därför är det ett viktigt inlägg, fast det är ett av de mest privata jag skrivit. Vissa saker måste man våga prata om, även om de är privata.

Kuriosa

Jag tycker mycket, och jag tycker om mycket. Två saker jag tycker om är Stockholm och kaffe. Ett av mina gamla inlägg som jag tycker mycket om är Stockholm by coffee.

En lång svans av närvaro handlar om reflektioner kring personlig kommunikation – förr och nu. En kort text som, min vana trogen, blandar infall från vitt skilda världar och kokar ihop till en personlig reflektion.

***

(Den här sidan är bara påbörjad än så länge. Mer godis kommer!)

Annonser

3 Responses to Himmel & Ords guldkorn

  1. […] Himmel & Ords guldkorn   […]

  2. mamse skriver:

    hej. första gången jag besöker din blogg som jag fann via någon av internets alla irrvägar. Jag hittade många tänkvärda, kloka inlägg på din blogg som jag tyckte om att läsa så jag kommer tillbaka, tack för en trevlig stund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: